Nogomet
12

Evropska liga: Wolfsburg eliminisao Inter, Club Brugge zaustavio Besiktas

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Club Brugge, Wofsburg, Sevilla, Zenit i Dnipro novi su četvtfinalisti Evropske lige.

Novi trijumf nad Interom ostvario je Wolfsburg rezultatom 2:1 na stadionu Giusepe Meazza. Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice pogotkom Caligiurija na asistenciju De Brynea. U 71. minuti izjednačenje Interu donio je Palacio na dodavanje Hernanesa. U samom finišu utakmice pogodak za pobjedu Wolfsburga postigao je Bendtner.

Club Brugge zaustavio je favorizovani Besiktas pobijedivši i u Istanbulu rezultatom 3:1. U 48. minuti Besiktas je poveo preko Ramona, a izjednačenje Belgijancima donio je De Sutter u 61. minuti. Pobjedu gostujućem timu sa dva pogotka donio je Bolingoli - Mbombo u finišu utakmice.

Sevilla je i na domaćem terenu porazila Villarreal, ovog puta rezultatom 2:1. Dvadeset minuta prije kraja Sevilla je povela pogotkom Iborre, da bi izjednačenje gostujćem timu nešto kasnije donio Dos Santos. Gol za trijumf domaćina postigao je Suarez u 83. minuti utakmice.

Pirovu pobjedu ostvario je Torino koji je sa nedovoljnih 1:0 na kraju ispao od Zenita. Jedini pogodak na utakmici u sudijskoj nadoknadi postigao je Glik.

Dnipro je zahvaljujući golu postignutom u gostima eliminisao Ajax nakon prošlosedmičnog trijumfa u Ukrajini rezultatom 1:0. Ajax je večeras trijumfovao 2:1 i to nakon produžetaka pošto je regularni dio meča okončan rezultatom 1:0. Strijelac za 1:0 bio je Bazoer u 60. minuti. U 97. minuti za 1:1 pobrinuo se Konopljanka, dok je pirovu pobjedu Holanđanima donio Van der Hoorn u 117. minuti.

Rezultati:

Besiktas - Club Brugge 1:3 Inter - Wofsburg 1:2 Sevilla - Villarreal 2:1 Torino - Zenit 1:0