Nogomet
18

Evropska liga: Balotelli pogodio za pobjedu Liverpoola, remi na Celtic Parku

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Liverpool, Villareal, Sevilla i Ajax kao domaćini ostvarili su minimalne prednosti pred uzvratne susrete šesnaestine finala Evropske lige.

Najzanimljiviji meč odigran je na Celtic Parku u Glasgowu gdje su Celtic i Inter remizirali 3:3. U četvrtoj minuti Shaqiri je goste doveo u vodstvo. Devet minuta kasnije bilo je već 2:0, a strijelac je bio Palacio. U 24. minuti Kelte je u utakmicu vratio Armstrong, a samo dvije minute kasnije autogolom Campagnara Celtic je izjednačio na 2:2. Novo vodstvo Interu donio je Palacio svojim drugim golom na večerašnjoj utakmici, da bi u samom finišu konačnih 3:3 postavio Guidetti.

Minimalan trijumf nad poljskim prvakom Legijom iz Varšave ostvario je Ajax pogotkom Milika.

Susret Villarreala i Salzburga pripao je domaćem timu rezultatom 2:1. Žuta podmornica je povela u 32. minuti golom Uchea, a početkom drugog poluvremena izjednačenje Salzburgu donio je Soriano iz penala. Šest minuta kasnije novo vodstvo Villarrealu donio je Cheryshev.

Remi uz postignut pogodak (1:1) ostvarila je Fiorentina na gostovanju kod Tottenhama. Pogodak za Tottenham postigao je Soldado, dok je izjednačenje gostima donio Basanta.

Zanimljiv meč odigrali su i Sevilla i Borussia M'gladbach. Trijumfivali su domaći igrači minimalnim rezultatom uz pogodak Iborre.

Za samo tri minute preokret je kreirao Guingamp na domaćem terenu protiv Dinamo Kieva. Gosti su poveli golom Velosa u 19. minuti. U 39. minuti u timu Dinama isključen je Yarmolenko. Šest minuta kasnije novi crveni karton kod gostiju zaradio je Belhamda. Sa devet igrača gosti nisu izdržali, a preokret Guingampa režirali su Beuuvue i rezervista Diallo.

Liverpool je do pobjede nad Besiktasom došao pogotkom Marija Balotellija iz penala pet minuta prije kraja utakmice.

Rezultati:

Ajax – Legia 1:0 Anderlecht – Dinamo Moskva 0:0 Celtic – Inter 3:3 Guingamp – Dinamo Kiev 2:1 Liverpool – Besiktas 1:0 Sevilla – M'gladbach 1:0 Tottenham – Fiorentina 1:1

Villarreal – Salzburg 2:1