Nogomet
3

Evropska liga: Rapid porazio Villarreal, LIverpool i Celtic u finišu ispustili pobjede

Klix.ba
(Foto: EPA)
Odigrano je prvih 12 mečeva grupne faze Evropske lige u kojima je zabilježeno nekoliko iznenađenja među kojima je svakako najveće poraz Fenerbahcea od norveškog Moldea rezultatom 1:3.

Ajax je pogotkom u finišu meča uspio spasiti jedan bod u domaćem duelu sa Celticom koji je do pred sam kraj vodio rezultatom 2:1. Na sličan način do boda je došao Bordeaux koji je remizirao protiv favorizovanog Liverpoola rezultatom 1:1.

Gabala i PAOK su remizirali bez pogodaka, a vrijedi istaći nastup Ermina Zeca koji je u timu Gabale zamijenjen na poluvremenu. Danski Midtjyiland je trijumfom započeo novu sezonu u Evropi, a pogodak za konačnih 1:0 u duelu sa poljskom Legijom postigao je Poulsen. U pobjedničkom timu nije bilo Martina Pušića, dok je u poraženom nastupio Stojan Vranješ.

Siguran na domaćem terenu bio je i Plzen u duelu protiv Dinama iz Minska rezultatom 2:0. Pogađali su Hovala i Petrzela. Aidin Mahmutović nije nastupio u timu iz Češke.

Svih devedeset minuta u velikom trijumfu Rapida nad Villarrealom odigrao je Srđan Grahovac. Austrijski predstavnik je trijumfovao rezultatom 2:1.

Rezultati:

Ajax - Celtic 2:2 Bordeaux - Liverpool 1:1

Dortmnd - Krasnodar 2:1 Fenerbahce - Molde 1:3 Gabala - PAOK 0:0 Groningen - Marseille 0:3 Liberec - Braga 0:1 Midtjyland - Legia 1:0 Napoli - Club Brugge 5:0 Plzen - Dinamo Minsk 2:0 Rapid - Villarreal 2:1 Sion - Kazan 2:1