Nogomet
19

Evropska liga: Everton deklasirao Wolfsburg, Rijeka izgubila od Standarda

Piše: D. K.
Foto: AFP
Everton - Wolfsburg (Foto: AFP)
Odigrano je i preostalih 12 utakmica prvog kola grupne faze Evropske lige. Everton našeg Muhameda Bešića deklasirao je Wolfsburg sa 4-1. HNK Rijeka poražena je od Standarda sa 2-0.

Engleski Everton, klub našeg Muhameda Bešića, savladao je njemački Wolfsburg rezultatom 4-1. Strijelci za domaće bili su Rodriguez (15. minuta, autogol), Coleman (45+1), Baines (47., penal) i Mirallas (89.), dok je utješni pogodak za goste postigao Rodriguez u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Bešić, nažalost, nije nastupio na večerašnjem susretu.

Na tribinama Goodison Parka nalazio se i kapiten bh. reprezentacije i nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko, koji je došao kako bi gledao svog reprezentativnog kolegu, ali i svoj bivši klub iz Njemačke.

HNK Rijeka poražena je na gostovanju kod belgijskog Standarda rezultatom 2-0. Za Standard su pogodili Ciman u 74. i Vinícius Araújo u 87. minuti. U hrvatskom sastavu igrao je i bh. internacionalac Zoran Kvržić.

Rumunska Steaua deklasirala je danski Aalborg sa 6-0, grčki PAOK bio je bolji od bjeloruskog Dinamo Minska sa 6-1, dok je švicarski Young Boys sa 5-0 savladao slovačku Slovan Bratislavu.

Visoke pobjede zabilježili su i Dynamo Kyiv i Fiorentina.

Evropska liga, rezultati:

Grupa G Standard de Liège - HNK Rijeka 2-0 Sevilla FC - Feyenoord 2-0

Grupa H LOSC Lille - FC Krasnodar 1-1

Everton FC - VfL Wolfsburg 4-1

Grupa I BSC Young Boys - ŠK Slovan Bratislava 5-0 SSC Napoli - AC Sparta Praha 3-1

Grupa J FC Steaua Bucureşti - Aalborg BK 6-0 Rio Ave FC - FC Dynamo Kyiv 0-3

Grupa K

ACF Fiorentina - EA Guingamp 3-0 PAOK FC - FC Dinamo Minsk 6-1

Grupa L Legia Warszawa - KSC Lokeren OV 1-0 FC Metalist Kharkiv - Trabzonspor AŞ 1-2