Nogomet
0

Evropska liga: Betis slavio u Kazanu i plasirao se u osminu finala

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rubin i Betis su večeras odigrali ravanš susret šesnaestine finala Evropske lige. Betis je pobijedio rezultatom 2:0 i tako se plasirao u osminu finala, gdje čeka boljeg iz duela Sevilla - Maribor.

Prvi susret odigran u Španiji završio je rezultatom 1:1, tako da je Rubin bio u boljoj poziciji uoči večerašnjeg duela.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Betis u 26. minuti kada je šutirao Baptistao, ali je pogodak sjajnom odbranom spriječio golman Kazana Ryzhikov. Deset minuta kasnije je odličnu priliku na drugoj strani propustio Mullin. U sudijskoj nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, tačnije u 46. minuti, Betis je došao u vodstvo, a strijelac lijepog gola udarcem izvan šesnaesterca je bio Nono. Gosti su nakon prvog dijela igre imali minimalno vodstvo.

Početkom drugog poluvremena snažan udarac ka golu Rubina uputio je Nono, ali je lopta prošla pored lijeve stative. Veliku priliku za izjednačenje su domaći propustili u 60. minuti, kada je Karadenizov šut izblokirala odbrana Betisa. Propuštenu šansu je kaznio Betis pet minuta kasnije, a za 2:0 je pogodio Castro.

U 74. minuti se ukazala nova šansa za gol Betisa, no, udarac glavom. koji je uputio N'Diaye, završio je iznad prečke. Utakmica je završena rezultatom 2;0 u korist Betisa.

Betis će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Sevilla - Maribor.