Nogomet
6

Evra nakon remija s Lyonom: Izgubili smo kontrolu nad utakmicom, umor je samo izgovor

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus je sinoć u 4. kolu Lige prvaka odigrao neriješeno 1:1 protiv Lyona, a nogometaš Stare dame Patrice Evra je priznao da je njegovoj ekipi nedostajalo karaktera te da su umor i drugi problemi samo izgovori.

Pogodak Gonzala Higuaina je donio vodstvo Juventusu, no, odbrana je zakazala kada je Corentin Tolisso pogodio nakon što se najbolje snašao u šesnaestercu Juventusa poslije prekida.

"Kada primite gol, to je znak da ste napravili grešku. Međutim, to nije problem s obzirom na to da je Lyon mogao postići pogodak u bilo kojem trenutku, dobro su igrali. Šteta je što nam je u posljednjih 20 minuta nedostajalo karaktera i samopouzdanja, no, to je istina. Umor i drugi problemi su samo izgovori, moramo biti iskreni. Mi smo tim koji vjeruje u svoje sposobnosti, ali smo tokom utakmice s Lyonom izgubili kontrolu nad igrom. Ljuti smo, mogli smo pobijediti i plasirati se u osminu finala, ali se sada moramo boriti sa Sevillom. Teško je, ali nije kraj svijeta", izjavio je Evra.

Ipak, Juve će brzo zaboraviti remi s Lyonom.

"Ljut sam što nismo kontrolisali utakmicu, ali neću zbog toga imati nesanicu. Da ne vjerujem u ovaj tim, rekao bih treneru da me više ne stavlja u igru", završio je Evra.