Reakcije igrača
123

Evo šta su rekli Zmajevi nakon debakla: Izvinjavamo se navijačima, rezultat je previsok

N. M.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je večeras najveći debakl u historiji pošto je s 4:1 poražena u gostima kod Luksemburga, a meč su komentarisali i nogometaši našeg nacionalnog tima.
Nakon sramote se pred kamerama BHT1 prvi pojavio Renato Gojković, štoper koji je postigao utješni gol za Zmajeve u sudijskoj nadoknadi.

"Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici. Bili smo se dogovorili da igramo gusto u sredini i agresivno. Previsok je ovo rezultat. Luksemburg je bio bolji, mi nismo bili dobri, ali za one šanse koje su oni imali - previsok rezultat. Treba ovu utakmicu analizirati, oporaviti se i što bolje odraditi iduću", istakao je Gojković, defanzivac ruskog Orenburga.

Nakon toga se javnosti obratio i večerašnji kapiten Zmajeva Rade Krunić, koji se navijačima izvinjavao zbog debakla.

"I mi igrači i stručni štab smo očekivali više. Razočarani smo svi zajedno. Moramo od nečega da krenemo. Ovo je bila odlična prilika da dignemo izgubljeno samopouzdanje. Poslije prve pobjede smo očekivali mnogo više i nadali smo se plasmanu na EP. Nažalost, igrali smo sve lošije i lošije tokom kvalifikacija, a ovo je jedna od lošijih partija BiH u posljednjem periodu. Moramo napraviti analizu. Primili smo gol iz prvog napada, a ovo je nova ekipa s novim selektorom i to je unijelo nesigurnost u našu igru", rekao je Krunić.

"Nećemo odustati u nastojanju da napravimo nešto više za našu državu. Protiv Slovačke je bitno da reagujemo kako treba, kako dolikuje jednoj reprezentaciji. Ni ta utakmica nema rezultatski značaj, ali nama mnogo znači s psihološke strane. Ovo su reprezentacije približnog kvaliteta s onima koje nas čekaju u baražu i nadam se da ćemo se pokazati u boljem svjetlu. Izvinjavam se svim navijačima koji prate reprezentaciju za ovaj debakl", dodao je Krunić u najavi nedjeljne utakmice sa Slovačkom u Zenici.

Podsjetimo, utakmica BiH i Slovačke na programu je u nedjelju od 20.45h na Bilinom polju.