Saopćenje za javnost
629

Evo šta su poručili iz FK Sarajevo nakon što nijedan klub nije želio doći na današnji sastanak

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što se nijedan klub Wwin lige nije odazvao na prijedlog predsjednika FK Sarajevo da se danas održi sastanak klubova kako bi se razgovaralo o regularnosti takmičenja u našoj zemlji, Bordo tim se oglasio saopćenjem za javnost.

Dio klubova je odbio doći na današnji sastanak koji je trebao biti održan u 14 sati u Sarajevu jer smatra da se takve stvari trebaju dešavati nakon završetka sezone, a dio jer smatraju kako rješenje treba tražiti unutar institucija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Saopćenje FK Sarajevo prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem se želimo zahvaliti svim klubovima Wwin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-playu, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. nogometu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. nogometa održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni - fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao.

Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. nogometa otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra", poručili su iz FK Sarajevo.