Premiership
4

Everton siguran protiv Brightona, Burnley razbio West Ham, važna pobjeda Newcastlea

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U terminu od 16:00 sati odigrano je pet susreta 30. kola engleskog Premiershipa, a važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je ekipa Newcastlea .

Everton je na svom terenu upisao sigurnu pobjedu protiv Brightona, a konačni rezultat glasio je 2:0. Karamele su u vodstvo stigle u 60. minuti nakon što je Bong nesretno postigao autogol, a konačnih 2:0 postavio je Tosun u 76. minuti. Do kraja meča Everton je imao priliku postići i treći pogodak, ali je Rooney promašio penal.

Burnley je kao gost savladao West Ham na Olimpijskom stadionu u Londonu, a konačni rezultat glasio je 3:0.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi u nastavku meča gosti razbili Čekičare. Prvo je u 66. minuti Barnes pogodio za 0:1, a samo četiri minute nakon toga Wood je postigao drugi gol za Burnley. Konačnih 3:0 postavio je Wood u 81. minuti susreta.

Gostujuću pobjedu upisala je i ekipe Leicestera koja je nakon preokreta savladala WBA. Domaći su u vodstvo stigli u osmoj minuti kada Rondon pogađa za 1:0, ali u 21. minuti nakon sjajne asistencije Mahreza, Vardy pogađa za 1:1.

Mahrez je u 62. minuti krunisao preokret Leicestera pogotkom za 2:1, da bi Iheanacho i Iborra pred kraj susreta postavili konačnih 4:1.

Newcastle je na St'James Parku savladao Southampton rezultaom 3:0, a strijelci u pobjedi Svraka bili su Kenedy koji je postigao dva pogotka i Ritchie.

Meč između Huddersfielda i Swansea završen je bez pogodaka.

Tabela: