Premiership
40

Everton nakon velikog preokreta savladao Watford, gosti promašili penal u 102. minuti

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Evertona nakon epskog preokreta slavila je protiv Watforda u posljednjoj utakmici 11. kola engleskog Premiershipa, a rezultat je na kraju bio 3:2 u korist Karamela.

Nakon prvog poluvremena gledaoci na Goodison Parku nisu vidjeli pogotke, da bi već u prvoj minuti nastavka susreta Richarlison doveo goste u vodstvo, a u 64. minuti Kabasele je Watfordu donio prednost od 2:0.

Bitno za napomenuti jeste da se golman gostujuće ekipe Gomes povrijedio u 59. minuti nakon čega su mu liječnici na terenu pružali pomoć, pa je meč na kraju bio produžen čak 12 minuta.

Everton se u 67. minuti vratio u meč nakon što je Niasse postigao gol za 2:1, da bi Celvert-Lwein u 74. minuti nakon centaršuta iz kornera glavom poravnao rezultat na 2:2.

Igrala se 90. minuta kada je sudija Scott pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Baines koji je režirao totalni preokret Karamela. Ipak, kada su svi očekivali kraj Scott je svirao još jedan kazneni udarac, ovaj put na drugoj strani za Watford, ali je Cleverley loptu poslao pored gola.

Ovom pobjedom Everton je skočio na 15. poziciju i ima 11 osvojenih bodova, dok je Watford na devetom mjestu i na svom kontu ima 15 osvojenih bodova.