Premiership
8

Everton nakon preokreta savladao Swansea

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjem susretu 18. kola engleskog Premiershipa na Goodison Parku sastali su se Everton i Swansea.

Gosti su prvi stigli u vodstvo u 35. minuti. Carroll je ubacio iz kornera, lopta je došla do Fera koji neometan iz peterca pogađa za slavlje Swanseaja.

Ipak, radost gostiju trajala je samo desetak minuta kada je Calwer-Lewin pogodio za 1:1.

Mesa je srušio Lennona u kaznenom prostoru u 45+2. minuti susreta i sudija Jonathan Moss je dosudio penal za Karamele. Odgovornost na sebe je preuzeo Rooney, Fabianski je uz pomoć stative spasio svoj gol, ali se lopta odbila do Calvert-Lewina koji je pogodio za 1:1.

Potpuni preokret Evertonu donio je Sigurdsson u 64. minuti susreta. Islanđanin je primio loptu na lijevoj strani i potom snažno i precizno šutirao sa 20 metara, te matirao nemoćnog Fabianskog koji je paradom samo uljepšao pogodak. Sigurdsson se, naravno, nije radovao pogotku protiv svog bivšeg kluba iz kojeg je ovog ljeta stigao na Goodison.

Do konačnih 3:1 Everton je stigao u 73. minuti. Olsson je srušio Kennyja, a Moss je drugi put večeras pokazao na penal iako se čini da je defanzivac Swanseaja srušio defanzivca Evertona van kaznenog prostora.

Rooney je ponovo preuzeo odgovornost na sebe, ali je ovaj put pogodio iako je Fabianski i ovaj put pogodio u koju stranu će nekadašnji engleski reprezentativac šutirati.

Muhamed Bešić nije bio ni na klupi domaće ekipe.

Tabela: