Nogomet
0

Everton doveo Lukakua za 28 miliona funti

Totalsport
Romelu Lukaku (Foto: EPA)
Romelu Lukaku (Foto: EPA)
Belgijski nogometni reprezentativac Romelu Lukaku (21) i službeno je potpisao petogodišnji ugovor za Everton koji će Chelseaju platiti 28 miliona funti (35 miliona eura) odštete.

Iako su postojali manji manji problemi s papirologijom, zbog čega je realizacija transfera nakratko odgođena, do njega je na kraju ipak došlo.

Lukaku je tako postao uvjerljivo najskuplje pojačanje u Evertonovoj historiji. Nadmašio je time sunarodnjaka Marouanea Fellainija koji je doveden 2008. godine iz Standarda uz odštetu od 15 miliona funti.

"Zaista sam uzbuđen zbog ponovnog priključivanja Evertonu. Imao sam fantastična iskustva prošle sezone i sjajan odnos s menadžerom, predsjednikom, igračima i navijačima. Jedva čekam da ponovo započnem i veselim se uspješnoj sezoni", poručio je Lukaku.

Sjajni belgijski napadač i prošlu je sezonu proveo u Evertonu, tada na posudbi, a dao je 15 golova u 35 premierligaških nastupa. I sezonu ranije također je igrao na posudbi, ali u WBA-u, te je postigao 17 premierligaških golova.

Novu premierligašku sezonu Everton otvara 16. augusta utakmicom protiv novog prvoligaša Leicestera.