|

Euromanager: Ivica Osim ličnost regiona 2013. godine

Euromanager: Ivica Osim ličnost regiona 2013. godine
203
A
Anadolija
27.12.2013. u 15:51
34
komentara
203

dijeljenja
Regionalni nezavisni žiri, časopis Euromanager i Evropsko udruženje menadžera uručilo je danas Ivici Osimu nagradu "Ličnost regiona" 2013. godine.
Foto: Anadolija Foto: Anadolija


U prisustvu zvanica iz javnog i sportskog života BiH, predsjednik Organizacionog odbora Pane Škrbić uručio je Osimu nagradu "Ličnost regiona", kao i nagradu za životno djelo, u znak zahvalnosti za sav njegov rad, od proslavljenog fudbalera, svjetskog trenera, selektora, pa do pozicije predsjednika Komiteta za normalizaciju fudbala u BiH.

"Kruna njegovog uspjeha, nakon sjajnih fudbalskih, trenerskih i selektorskih podviga, je što je uz pomoć svojih saradnika uspješno poredao kockice u Fudbalskom savezu BiH, te na taj način obezbijedio uslove za sjajnu igru naših Zmajeva. Uz pomoć odličnog vođenja reprezentacije Safeta Sušića, te Saveza, na radost svih Bosanaca i Hercegovaca, naredne godine našu A reprezentaciju gledamo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", istakao je Škrbić.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Jedina želja koja je preostala, kazao je Osim, jeste da reprezentacija odigra pravo Svjetsko prvenstvo na zadovoljstvo sviju.

"Šta će biti tamo, ja ne znam. Mnogo toga je fudbal pokazao da se može, što me čudi da političari ne primjećuju. Ili neće ili ne vide. Savez sam po sebi je tako sastavljen, multientitetska grupa, stručni štab je isto takav, tim je tako napravljen da su svi dobili priliku, druže se i to ne smije bilo šta pokvariti", poručio je Osim.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


"Kad neko dobije nagradu za životno djelo, to onda znači da je poživio svoje", rekao je Osim.

"Ja ne mislim da je to moje životno djelo, ima tu više onih koji su zaslužniji. To bi selektor Safet Sušić mogao prije da kaže, ili neko od igrača. Ja sam tu bio pomoćno osoblje, slučajno sam se zatekao tu. Neko me gurnuo u vodu i ja sam počeo plivati. Sad samo tražim onoga ko me je gurnuo u tu vodu", kazao je šaljivo Osim.

Osvrnuvši se na plasman fudbalske reprezentacije na Mundijal 2014. u Brazilu, Osim je kazao kako vjeruje da je došlo vrijeme da 'izađemo tamo gdje zaslužujemo'. I više od ostalih smo imali nesreće prije toga, te nismo ni imali neku fudbalsku atmosferu.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


"Dok smo mi vidali rane, drugi su odlazili. Sad smo konačno nagrađeni, malo srećom, malo žrijeb, malo igrači, malo mi sami. Treba prihvatiti sve i priznati svakome svoje" istakao je Osim.

Nagrada je prethodnih godina uručena i predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, te predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...