Velež slavi povratak
1.5k

Euforija trese Mostar: Svi žele majicu "Rođeni šampioni", sprema se spektakl

Piše: R. D.
Koja euforija vlada u Mostaru zbog Veležovog povratka u Premijer ligu najbolje dokazuje podatak da je u samo nekoliko sati prodato hiljadu komada prigodno odštampanih majica "Rođeni šampioni". Klub je naručio još dvije i po hiljade jer za subotnje slavlje ničeg ne smije da fali.

Pred radnjom "Print Shop" u Fejićevoj ulici, gdje se štampaju majice, doslovno je reda. Navijači čekaju svoj komad i kupuju još vruće, svježe otisnute.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Tu je i maskota Brato, popularni Fićo, a sreli smo i direktora Veleža Džemila Šošu koji nam kaže da su majice zamišljene tako da bi stadion u subotu, na posljednjoj Veležovoj utakmici u Prvoj ligi Federacije BiH, bio što crveniji.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Majice se ne mogu isprintati kolika je potražnja, samo smo izgleda sebi napravili problem. Ljudi se javljaju širom Bosne i Hercegovine i dijaspore, samo iz Krajine smo imali deset upita", kazao nam je Šoše.

Majice se prodaju po cijeni od 7 KM, a klub ih je bio naručio hiljadu komada. Kako je u pola dana otišla cijela serija, otišla je narudžba za novih dvije i po hiljade. Majica se može kupiti na štandu u Fejićevoj ulici, Fan Shopu u Cernici i kod Brate u Fići koji se voza gradom.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Nakon utakmice na stadionu je program predviđen jedno sat vremena, uručivanje pehara i proslava navijača, koreografija, bakljada. Potom se svi selimo u Stari Grad gdje je predviđeno veliko slavlje uz koncert mostarskih izvođača. Cilj je okupiti i što je više moguće klupskih legendi, bivših igrača Veleža, kao i prijatelja kluba", kazao nam je.

Kako saznajemo poziv je otišao i na adrese Veležovaca koji se sada vežu za gradskog rivala Zrinjskogi njih se očekuje kao drage goste na subotnjoj fešti u Starom Gradu.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Utakmica između Veleža i Igmana zakazana je na Stadionu Rođeni u subotu od 17:30 sati, a kako su nam kazali već je prodato više od hiljadu ulaznica.