Nogomet
0

Euforija na ulicama Sarajeva, svi jedva čekaju početak derbija na Grbavici

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U glavnom gradu BiH od ranih jutarnjih sati sve protiče u znaku gradskog derbija vječitih rivala Željezničara i Sarajeva koji počinje u 20 sati na stadionu Grbavica.

Grad je ove srijede u bordo-plavim bojama, a činjenica da Željezničar i Sarajevo drže prva dva mjesta na premijerligaškoj tabeli trebala bi biti garant da će večeras navijači oba tima moći gledati kvalitetnu utakmicu.

U plavom taboru se nadaju pobjedi kojom bi i definitivno potvrdili titulu prvaka BiH, dok ni komšije sa Koševa ne dolaze sa bijelom zastavom. Sarajevu bi večerašnja pobjeda značila ostanak u utrci za titulu.

U popodnevnim satima srijede na ulicama je sve više navijača koji pjevaju navijačke pjesme i spremaju se za okupljanje i organizovan odlazak na utakmicu. Uglavnom je riječ o navijačima Sarajeva, dok su Manijaci većinom okupljeni u svojim "logama".

Euforija se na ulicama itekako može osjetiti i malo koga ostavlja ravnodušnim. Svi jedva čekaju početak utakmice. U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju ulice Sarajeva danas.