Joan Laporta
0

"Eto zato smo doveli Ibrahimovića"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone pobijedili su s 1-0 Real Madrid u 159. po redu "El Clasicu". Na Camp Nouu se slavilo, a Barça je dobila i treću utakmicu zaredom protiv vječnog suparnika.

Utakmica za umjetnički dojam ne može dobiti visoke ocjene, jer pravih prilika i nije bilo previše, no navijači Barcelone sigurno nemaju razloga protestirati tome, njihov napadač i strijelac jedinog pogotka Zlatan Ibrahimović pogotovo.

Robusni, ali tehnički gotovo savršeni centarfor na maestralan način je tako zaokružio premijerni nastup na ovom derbiju, a u 56. minuti je postigao pogodak tek nakon što je pet minuta ranije ušao u igru. Dani Alves je napravio sve, ubacio loptu koju je Ibrahimović u trku pokupio lijevom nogom i iz prve gromovito pospremio iza Cassilasa.

  • Hvala Daniju (op.a. Alvesu). Zavrnuo je sjajnu loptu, idealnu. Šta mi je ostalo? Samo da je opalim i zabijem tamo gdje je trebala završiti. Lijepo je ovako ući na teren i zabiti vrlo brzo po ulasku. Povrijeđen sam i dalje, pa je ovaj pogodak još veća nagrada u takvoj situaciji - govorio je poslije utakmice junak derbi utakmice u kojoj je Barcelona 61. put u historiji pobijedila Real.

Madriđani, pak, dosad imaju 68 pobjeda u tim ogledima.

  • Eto, zato smo doveli Ibrahimovića u momčad. Da bude prevaga u jakim i bitnim utakmicama. Ovakve oglede odlučuju najveći i najbolji, a često je jedan potez presudan - cvao je od sreće nakon utakmice predsjednik katalonske momčadi Joan Laporta.

Na drugoj strani stolovali su žal i mala ljutnja zbog poraza.

  • Pobjeda 1-0 Barcelone nije fer rezultat. Imali smo mnogo šansi i utakmica je u najmanju ruku trebala završiti neodlučeno. Loša igra? Uopće nas ne zanima ljepota, želimo samo pobjeđivati i skupljati što više pobjeda - rekao je golman poraženih Iker Casillas, koji je u 89. minuti odbranio Leu Messiju situaciju "jedan na jedan".