Inspirativna priča
6

Eto'o se vratio u 2007. godinu: Dao sam 3.500 eura mladiću koji je ostvario svoj san

Klix.ba
Samuel Eto'o (Foto: EPA-EFE)
Samuel Eto'o (Foto: EPA-EFE)
Kamerunac Samuel Eto'o otkrio je u razgovoru za medije u Obali Slonovače kako je prije 11 godina potpunom neznancu pomogao da ostvari životni san.

On se 2007. godine sa suprugom Georgettom nalazio u Abidjanu, najvećem gradu Obale Slonovače, kada mu je u automobil ušao nepoznat mladić i zatražio pomoć.

"Ne želim te napasti, poslušaj me na trenutak i pozovi policiju zbog provale u automobil", rekao je tada nepoznati mladić Eto'ou.

Kasnije je Eto'o saznao da se radi o sobaru koji je trebao novčanu pomoć, a od Eto'oa nije tražio milostinju, već novac na zajam. Želio je pokrenuti vlastiti biznis.

"Uzmi ovaj ček od 3.500 eura, daj mi svoj broj i uzmi moj. Ja ću se vratiti za godinu dana i ako uspiješ 'umnožiti' taj novac, onda ću ti još više pomoći", rekao mu je tada Eto'o.

Kamerunac je nakon toga otkrio da se nakon godinu dana stvarno vratio u Abidjan, a da ga je nepoznati mladić dva mjeseca prije njegovog dolaska nazvao i pokazao mu svoj uspjeh. Otvorio je prodavnicu informatičke opreme te je kupio dva taksija.

"Oduševio me svojim pristupom i nisam oklijevao da mu pomognem", završio je Eto'o, legendarni napadač koji trenutno igra za turski Konyaspor.