Nogomet
204

Ervin Zukanović: U baražu nikoga ne smijemo potcijeniti, Kipar je dokaz za to

Klix.ba
Nakon večerašnje pobjede Bosne i Hercegovine nad Kiprom Evin Zukanović je među prvima komentarisao pobjedu Zmajeva u Nikoziji i plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Francuskoj.

Zukanović je rekao da je ovo bila teška utakmica i da su igrači bili vidno umorni.

"Bila je ovo teška, vrlo teška utakmica. Vidio se veliki umor. Nije jednostavno igrati. Kipar je mnoge ekipe ovdje iznenadio, a večeras su dobro igrali. Mislim da smo na kraju krajeva opet zasluženo savladali Kipar i treba dobro izanalizirati utakmicu i neke stvari popraviti za idući put", rekao je Zukanović.

Naš lijevi bek komentarisao je i plasman u baraž.

"Najbitnije da smo sada u baražu, treba se sada dobro odmoriti i pripremiti i ako Bog da da prođemo baraž i da se plasiramo na Euro. U baražu se igraju dvije utakmice. Svaka utakmica je teška, evo vidite danas, Kipar je ekipa koja nema velikih igrača, ali su pokazali da danas svi igraju fudbal i da ne možeš danas nikoga da potcijeniš", izjavio je Zukanović.

Na kraju je čestitao saigračima na pobjedi.

"Najprije čestitke saigračima, napravili smo dobar korak. U kakvoj smo poziciji bili prije, sa dva boda smo počeli s novim selektorom i evo sada smo došli do situacije da se možemo zaista da se plasiramo", zaključio je Zukanović.