Danska zvijezda
0

Eriksen je u djetinjstvu imao dvojicu idola, jednog pronašao igrajući Football Manager

N. K.
Christian Eriksen (Foto: EPA-EFE)
Christian Eriksen (Foto: EPA-EFE)
Danski nogometaš Christian Eriksen rekao je da mu je Romina legenda Francesco Totti postao jedan od idola iz djetinjstva zahvaljujući kompjuterskoj igrici Football Manager.

Eriksena su pitali koji su mu bili omiljeni igrači dok je odrastao, a on je ukazao na osvajača Svjetskog prvenstva 2006. godine Tottija, kao i na dansku legendu Michaela Laudrupa.

"Imao sam dva. Totti jer sam igrao Football Managera, a onda, poslije, bio je to Laudrup. Michael Laudrup, jedan i jedini. Samo zato što je bio Danac i sviđao mi se njegov stil", rekao je u sesiji pitanja i odgovora s navijačima Uniteda.

Totti je proveo cijelu svoju profesionalnu karijeru u Romi prije nego što se penzionisao 2017. i postao je jedan od najboljih igrača kluba ikada, osvojivši Seriju A 2001. i Svjetsko prvenstvo s Italijom.

Laudrup je u međuvremenu uživao u uspješnim nastupima u Juventusu, Barceloni, Real Madridu i Ajaxa te je upisao 104 nastupa za Dansku.

Inače, Eriksenova Danska je uzela jedan bod iz svoje dvije utakmice Svjetskog prvenstva i mora sutra pobijediti u okršaju protiv Australije kako bi imala šanse za prolaz u šesnaestinu finala.