Predsjednik odlazi
13

Erick Thohir napušta Inter: Nemam vremena za klub

Klix.ba
Erick Thohir (Foto: EPA)
Erick Thohir (Foto: EPA)
Erick Thohir je potvrdio da će napustiti funkciju predsjednika Intera te je pohvalio Sunung Grupu koja je utrostručila klupski budžet.

Thohirova pozicija je marginalizovana nakon što je Sunung Grupa kupila klub prošlog ljeta, no, biznismen je priznao i da više nema vremena za Inter, jer trenutno pomaže Indoneziji u pripremama za Azijske igre koje će biti održane 2018. godine.

"Azijske igre su me prisilile da napustim sve ostale poslove. U Milano sam putovao svakog mjeseca, ali sam posljednji put tamo bio u aprilu i zatražio da odem. Bio mi je potreban partner, a Inter ima mnogo fanova u Kini. Kada je stigla Suningova ponuda, pomislio sam da je finansijski zadovoljavajuća, a grupa je i utrostručila klupski budžet. Nogomet se sastoji od uspona i padova, a vođenje kluba poput Intera je održiv proces zbog velikog broja navijača. Tužan sam zbog prošle sezone, no, to je nogomet. Suning je zatražio moje mišljenje o igračima, ali ja više nemam vremena razgovarati s trenerima kao ranije", izjavio je Thohir.