Nogomet
29

Enver Marić za Klix.ba: Spahić je veliki borac na terenu, neće biti problem da pronađe klub

Piše: Edin Isanović
Enver Marić (Foto: Anadolija)
Enver Marić (Foto: Anadolija)
Kao što je poznato javnosti, Emir Spahić od nedjelje više nije član Bayera iz Leverkusena. Apotekari su odlučili sporazumno raskinuti ugovor sa bivšim kapitenom bh. tima zbog incidenta sa zaštitarima koji se desio u srijedu.

Legendarni golman mostarskog Veleža Enver Marić živi u Berlinu. Član čuvene generacije BMV, koju su osim njega činili Bajević i Vladić, kaže za Klix.ba kako mu je žao što je sve dobilo ovakav ishod.

"Zaista mi je žao. Ne mogu ništa drugo reći u ovom momentu. Njemačka javnost je dala mnogo pažnje ovom događaju. Pogotovo kada se pojavio snimak“, kazao je Marić za naš portal.

Potom je istakao kako je Spahić igrao dobro za tim sa BayArene.

"Emir je pružao sjajne partije. Za mene je bio jedan od najboljih igrača ovog kluba u posljednje vrijeme. Poznato je da je on veliki borac na terenu. Tako je bilo i u Leverkusenu, tako je u reprezentaciji godinama. Ipak, pomenuti incident ga je udaljio iz kluba. Mislim da ovo svima treba biti škola, kako njemu, tako i drugim igračima“, kaže legendarni Mostarac.

Kako stoje stvari Spahić bi mogao promijeniti sredinu u junu, a jedan od najboljih golmana kojeg je dala Bosna i Hercegovina kaže kako to ne bi trebalo predstavljati problem.

"Spahić je iskusan nogometaš. Kao što sam već rekao, igrao je dobro i mislim da mu neće biti problem da pronađe novi klub“, zaključio je Marić.