Sprema se senzacija
3

Englezi predviđaju Mourinhov povratak na Realovu klupu nakon El Clasica

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Julen Lopetegui je neposredno pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji preuzeo Real Madrid, što ga je koštalo posla u španskoj reprezentaicji, a već se sada glasno govori o njegovoj smjeni u ekipi evropskog prvaka.

Real je u velikim problemima, nema više prve zvijezde Cristiana Ronalda, nije dovedena adekvatna zamjena, a Luka Modrić još se nije oporavio od brutalnih napora na Mundijalu te ne igra na nivou najboljeg nogometaša svijeta.

Kriza je vrhunac doživjela subotnjim porazom od Alavesa, što je Kraljevskom klubu bila četvrta utakmica u nizu bez pobjede, dok ni u Ligi prvaka ne ide sve po planu, budući da je CSKA protekle sedmice Madriđanima zadao još jedan bolan udarac.

Iz kluba zasad ne cure informacije o planovima Lopeteguijeve smjene, ali AS piše kako će posao dobiti donedavni Chelseajev menadžer Antonio Conte, jer je jedini vrhunski trener koji je trenutno slobodan na tržištu.

Međutim, Daily Mail ide korak dalje i navodi da u Realu ne bi imali ništa protiv povratka Josea Mourinha na Santiago Bernabeu, budući da je Portugalac već neko vrijeme na ivici otkaza u Manchester Unitedu.

Svi mediji se slažu da će Lopeteguijevu sudbinu riješiti El Clasico između Barcelone i Reala, koji je na rasporedu 28. oktobra, a do tada možda i Mourinhova budućnost na Old Traffordu bude jasnija.