Tokom slavlja
1

Englezi divljali na ulicama i IKEA-i gdje su skakali po krevetima

Piše: K. H.
Navijači nogometne reprezentacije Engleske napravili su pravu feštu na engleskim ulicama nakon što je njihov tim sa 2:0 porazio Švedsku i plasirao se u polufinale Svjetskog prvenstva. U nekim momentima slavlje se pretvorilo u vandalizam.

Navijači su nakon velike pobjede svog tima i 28 godina čekanja na plasman u polufinale izašli na ulice, blokirali saobraćaj i penjali se po autima. Također, navijači su se penjali i na autobuske stanice i znakove, a fotografije i video snimci veoma brzo su postali viralni hit.

U velikom slavlju Engleza oštećeno je i jedno vozilo hitne pomoći, zbog čega su iz Londonske službe za hitne slučajeve istakli da nema opravdanja za vandalizam, posebno iz razloga što Hitna pomoć nije na vrijeme mogla da stigne na poziv pacijenta.

Iz policije su istakli da nije bilo uhapšenih na velikom slavlju, a puno pažnje privukli su i pojedini navijači koji su u istočnom dijelu Londona ušli u švedsku prodavnicu namještaja IKEA gdje su skakali po krevetima i pjevali navijačke pjesme.

Engleska će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske koja je boljim izvođenjem penala savladala Rusiju.