Nogomet
0

Engleski navijači se žale na visoke cijene u Južnoj Africi

FENA
Prosječan navijač engleske nogometne reprezentacije će u slučaju plasmana Engleske u finale svjetskog prvenstva u Južnoj Africi potrošiti oko 6.400 funti kako bi ispratio svoje ljubimce od prve do posljednje utakmice.

Navijači se žale kako su cijene u Južnoj Africi 'prenapuhane', što je primoralo i Nogometni savez Engleske (FA) da vrati 6.000 od prvobitno dobijenih 29.000 ulaznica za utakmice prvog kruga takmičenja.

Međutim, Englezi upozoravaju da će mnogo veći problem od visokih cijena predstavljati sigurnost navijača. Britansko ministarstvo vanjskih poslova tako je upozorilo sve koji putuju u Južnu Afriku da ne uzimaju rent-a-car već lokalne vozače s njihovim automobilima, da se čuvaju pljački na pješačkim prijelazima i lažnih policajaca koji naplaćuju kazne na licu mjesta, prenosi "Sun".

"Kada se sve sračuna, ostaje vam trošak odlaska tamo, smještaja, skupih letova unutar Južne Afrike, problematični odlazak i dolazak s utakmica, problem sigurnosti i pauza od šest dana između svake utakmice. Za te pare možete sebi da priuštite odmor na Karibima i praćenje utakmica u nekom od barova, za šta će vam još ostati dovoljno novca", izjavio je zvaničnik Saveza nogometnih navijača Engleske Kevin Miles.