Igrao karte na plaži
25

Engleski as odbio poziv u reprezentaciju i otišao u Dubai sa suprugom, neće ići ni na Euro

H. H.
Whitea je kritikovao i nekadašnji poznati komentator Jeff Stelling (Foto: Daily Mail)
Whitea je kritikovao i nekadašnji poznati komentator Jeff Stelling (Foto: Daily Mail)
Nogometaš Arsenala Ben White odbio je poziv u reprezentaciju Engleske za međunarodne prijateljske utakmice s Brazilom i Belgijom, a zbog toga će prema svemu sudeći ostati bez nastupa na Evropskom prvenstvu.

White je ove sezone bio izvanredan u dresu Topnika koji su na vrhu Premier lige i trebao je da bude na listi 25 igrača Garetha Southgatea za utakmice s Brazilom i Belgijom, ali nije prihvatio poziv.

Southgate je otkrio da je sportski direktor Arsenala Edu obavijestio Johna McDermotta, tehničkog direktora u Nogometnom savezu Engleske da White ne želi da se trenutno razmatra za reprezentaciju Engleske budući da nije pozivan od 2022. godine kada je ranije poslan kući tokom Svjetskog prvenstva.

Defanzivac Arsenala tada nije igrao ni u jednoj utakmici u grupnoj fazi za reprezentaciju Engleske, a onda je prije početka nokaut-faze napustio kamp i otišao kući.

Iz Nogometnog saveza Engleske (FA) saopćili su tada da je u pitanju privatni problem i zatražili su da se poštuje igračeva privatnost. Mnogi su smatrali da je u pitanju privatni problem porodičnog tipa.

Međutim, engleski mediji objavili su kako se za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru dogodio skandal, odnosno sukob između Whitea i pomoćnog trenera Stevea Hollanda.

White nije bio zadovoljan tretmanom u reprezentaciji, a mediji navode da se nije družio s kolegama u Engleskoj te da je bio mrzovoljan i prema medijima.

Nogometaš Arsenala tada je izbačen iz reprezentacije, a to još uvijek nije prebolio, a u međuvremenu je sa suprugom Milom otišao u Dubai, koja je na Instagramu objavila njihovu fotografiju na ležaljkama dok su igrali karti.

Englska javnost je osudila Whiteovo ponašanje dok su njegovi saigrači iz reprezentacije pretrpjeli poraz od Brazila 1:0 i mnogi smatraju da je neprihvatljivo.

"Šta radiš objavljujuć da si u Dubaiju i igraš karte? Odlučio si da ne igraš za Englesku, to je u redu, ali nemoj biti drzak na taj način", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Nakon svega, oglasio se i engleski selektor Gareth Southgate.

"Za mene je šteta, jer on igrač koji mi se sviđa. Volio bih da sam ga imao na raspolaganju, ali to nije opcija koja mi je otvorena. Moramo reći da je sada malo vjerovatno da će biti pozvan za EP, ali nadam se da će i on razmisliti", poručio je Southgate.

White je ove sezone odigrao 27 utakmica u Premier ligi za Arsenal na kojima je postigao dva gola uz četiri asistencije.