Prijateljska utakmica
0

Engleska jedva dobila Japan

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Japana do 72. su minute vodili protiv Engleske u prijateljskom dvoboju uoči Svjetskog prvenstva u Japanu. U Grazu je na kraju završilo 2-1 pobjedom favorita.

Englezi nisu mogli pa su si Japanci golove zabili sami: u 72. minuti naturalizirani Brazilac Tulio glavom nakon ubacivanja Joea Colea, te 11 minuta kasnije Nakazawa nakon ubacivanja drugog Colea, Ashleyja. Joe je, međutim, pokrenuo akciju za imenjaka.

Japanci su prvo poluvrijeme dobili 1-0. Poveli su u sedmoj minuti golom Tulija, strijelca i izjednačujućeg gola u vlastitu mrežu, nakon kornera. Strijelca je iz vidokruga izgubio Glen Johnson.

Japanci su dominirali prvim poluvremenom i nikad nisu bili bliže istorijskoj pobjedi nad Englezima.

Capello je izveo tim u ofaenzivnom 4-2-4 sastavu, s Aaronom Lennonom na lijevom te Theom Walcottom na desnom krilu. Bent i Rooney ostali su bez lopti, a Frank Lampard i Tom Huddlestone, usamljeni u sredini terena, nisu uspijevali nametnuti igru suparnicima.

Lampard je u 55. minuti promašio 11-erac koji je prouzročio Keisuke Honda nepotrebnim igranjem rukom pri jednom slobodnom udarcu. Sjajno je Chelseajevu veznjaku odbranio japanski golman Kawashima.

U završnim minutama golman Engleske Joe Hart obranio je opasan udarac Makota Hasebea, dok je Ujki Abe glavom pogodio stativu.

Kao i Englezi, lošu su probnu utakmicu odradili Južnokorejci. Izgubili su u austrijskom Kufsteinu od Bjelorusije 1-0. Strijelac jedinog pogotka za pobjednike bio je Kisliak.

Prijateljske nogometne utakmice: Bjelorusija – Južna Koreja 1-0 (Kisliak 53) Engleska – Japan 2-1 (Tulio 72-ag, Nakazawa 83-ag / Tulio 7)