Nogomet
38

Enes Sipović: Dolaskom novog trenera sam postao najbolje ocijenjen igrač u timu

Piše: Edin Isanović
Enes Sipović u dresu mlade reprezentacije (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Enes Sipović u dresu mlade reprezentacije (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bivši mladi reprezentativac BiH Enes Sipović nastupa za rumunski Otelul Galati. U posljednjem prvenstvenom kolu uspio je postići pogodak i upisati asistenciju. Ipak, njegov tim poražen je od Viitorul Constante rezultatom 4:3. Kako stvari stoje nekadašnji prvak Rumunije borit će se za opstanak u elitnom razredu.

Sipović, koji igra na stoperskoj poziciji, naglašava kako se adaptirao u zemlji na jugoistoku Evrope.

"Već sam četiri godine u Rumuniji, a nedavno sam produžio ugovor na još dvije sezone. Nažalost, ostao sam jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije u našoj ekipi, jer je vjerovatno najbolji golman lige Branko Grahovac otišao. To nas je znatno oslabilo. U posljednjem kolu gubili smo 4:0 na poluvremenu, ali smo u drugom postigli tri pogodtka. Upisao sam se u listu strijelaca iz prekida. Kasnije sam lobovao golmana, a suparnički igrač je postigao autogol. Ambicija ove sezone je borba za opstanak. Trenutno smo na 15. mjestu", kaže Sipović za Klix.ba.

Dodaje kako je nedavno na mjesto prvog šefa struke stigao Nijemac Ewald Lienen.

"Igrali smo loše i čelnici kluba odlučili su da angažuju pomenutog stručnjaka. Otkako je Lienen stigao, postao sam najbolje ocijenjeni igrač Otelula. Nadam se da ću nastaviti ovim ritmom", rekao je Sipović.

Enes se prisjetio velikog uspjeha i pobjede Zmajeva protiv Litvanije.

"Kada je Ibišević postigao pogodak radovao sam se kao malo dijete. Meč sam gledao sa golmanom Litvancem, Simaitisom. Nije mogao vjerovati koliko je bilo naših navijača. Uspjeh našeg državnog tima ujedinio je državu. Svi bh. građani trebaju biti ponosni na igrače koji su izborili plasman na Mundijal. Imao sam priliku nositi dres mlade reprezentacije. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti Njemačku u posljednjem kolu i izboriti plasman u baraž. Još pamtim onaj pogodak Elfa u 89. minuti. Imali smo sjajnu generaciju, ali je nedostajalo malo sreće", zaključio je nekadašnji nogometaš Željezničara.