Pojačao Leipzig
43

Emotivni Olmo kroz suze napustio Dinamo, Bjelica najavljuje Gojaka kao zamjenu

K. H.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Trener Dinama Nenad Bjelica govorio je o odlasku Danija Olma iz redova Modrih u lidera Bundeslige, ekipu Leipziga, otkrivši da je ovaj mladi Španac vrlo emotivno doživio rastanak sa bivšim saigračima.
Dinamo bi navodno trebao zaraditi 35 miliona eura računajući bonuse, dok je sigurna zarada kluba s Maksimira oko 20 miliona eura. Za usluge Španca bili su zainteresovani Milan i Wolverhampton, nešto ranije i Barcelona, ali je on ipak odlučio karijeru nastaviti u Njemačkoj.

"Olmu je najgore jer je on bio taj koji treba odlučiti. Bilo je jako dobrih ponuda, a on se na kraju odlučio za Leipzig. Vjerujemo da će tamo prikazivati igre kao u Dinamu, a moram reći da se jako emotivno oprostio od ekipe. Nažalost, to je život i on mora ići dalje, mi moramo bez njega, a on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje", kazao je Bjelica.

Nakon toga, Bjelica je objasnio na koji način se to Olmo oprostio od svojih saigrača.

"Pozdravio se sa saigračima, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško, ali on ide u klub koji je u vrhu Bundeslige i klub koji jako dobro razumije razvijanje mladih igrača. Oni godinama napreduju i imaju sjajnog trenera, forsiraju mlade igrače i igraju Ligu prvaka, a sve to razlog je zbog kojeg se on može nastaviti razvijati", dodao je trener Dinama.

Bjelica je nakon toga rekao da je Amer Gojak jedan od igrača koji u Dinamu može zamijeniti Danija Olma, kao i da postoje neki mlađi igrači koji tek dolaze i kojima se treba pružiti šansa. Otkrio je također da je ovom mladom Špancu dao nekoliko savjeta, ali da ih neće otkrivati medijima.