Ide li u vojsku?
114

Emocije savladale Sona: Igrali smo kao da su naši životi ovisili o ovim utakmicama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zvijezda reprezentacije Južne Koreje i londonskog Tottenhama Son Heung-min bio je strijelac utješnog pogotka u porazu njegove ekipe od Meksika rezultatom 2:1, a nakon meča, ovaj nogometaš nije mogao sakriti emocije i doslovno se rasplakao pred novinarima.

Son je odmah po završetku meča plakao u trenutku kada je pričao pred novinarima, a prema riječima očevidaca, plakao je i nakon odlaska u svlačionicu.

"Igrali smo kao da su naši životi ovisili o ovim utakmicama. Pokušavao sam zadržati suze, ali nisam mogao kada sam vidio svoje kolege. Znam koliko su i oni željeli da uspijemo. Neki od nas su čak i povrijeđeni igrali", rekao je Son.

Poznato je da muškarci u Južnoj Koreji moraju odslužiti vojni rok, koji je obavezan za sve, pa i za nogometaša Tottenhama, a da li će nakon pogotka na Svjetskom prvenstvu Son biti pošteđen, tek treba da se vidi.

Porazom od Meksika, Južna Koreja ostala je s minimalnim šansama da prođe grupnu fazu, a njima treba pobjeda protiv Njemačke u posljednjem kolu rezultatom 2:0 i pobjeda Meksika protiv Švedske.