Mamićeva prva želja
0

Emir Spahić: Želim doći u Dinamo

Sarajevo-x.com
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić mogao bi vrlo lako završiti u zagrebačkom Dinamu, iako je prije samo nekoliko mjeseci dovođen u vezu sa Aston Villom, a prije toga i sa velikim Arsenalom.

Njegovi dani u Montpellieru su odbrojani, predsjednik kluba je javno rekao da ga ne želi, a ne želi ni Spahić njega. Kapiten naše najbolje selekcije rekao je da ostanak u Francuskoj ne dolazi u obzir pa makar ga zvali Lyon ili Marseille.

U međuvremenu ga je zvao Zdravko Mamić, prvi čovjek Dinama, a Spahić je rekao da bi rado došao u glavni grad Hrvatske.

"Zvali su me iz Dinama i ja želim doći. Ne želim više igrati u Francuskoj. Da me sad zovu Lyon, PSG i Marseille ne bih prihvatio, želim otići odavdje. Tu je strancima teško igrati, ne može se izdržati. I ja sam taj svoj lakat skupo platio", rekao je Spahić.

Kapiten "zmajeva" podsjetio je da je rođeni Dubrovčanin te da mu porodica živi u Zagrebu što bi moglo prevagnuti u njegovoj odluci.

"Ne znam koliku bi odštetu tražio moj klub. Ja sam u svakom slučaju spreman pogurati tu priču, spojiti klubove i pokušati pomoći", rekao je Spahić.

Podsjećamo da Spahić ugovor sa trenutnim klubom ima do 2014. godine, a predsjednik Montpelliera je svojevremeno od Arsenala tražio 25 miliona odštete. Koliko će tražiti od Dinama još uvijek nije poznato. Nije poznato ni koliko je Mamić spreman duboko zavući ruku u svoj džep.