Sjećanje na 16. 10. 2013.
215

Emir Spahić se oglasio prvi put nakon nesreće: Legendarni kapiten se prisjetio stradalih Ljutih Krajišnika

E. B.
Emir Spahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emir Spahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Legendarni kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić prvi put se oglasio nakon saobraćajne nesreće koju je doživio 30. augusta kod Gacka.

Spahić, koji je nakon 24 dana provedena na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu pušten na kućno liječenje, na Facebooku je objavio dirljiv status posvećen Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj prije šest godina.

"Nikad vas zaboraviti nećemo! Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere. Kaunas (Litvanija), Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Suze, osmijeh... oko nas pjesma, slavlje, navijanje... osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor... I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske...

Tri mlada Krajišnika, tri sina bosanskohercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest!

Braćo naša, hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje... Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad!

Sa neba će se vaš glas za Bosnu čuti, nek' vam je rahmet vječni Krajišnici Ljuti", napisao je Spahić.

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima 16. oktobra 2013. godine Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj vraćajući se sa gostovanja u Kaunasu.