Nogomet
140

Emir Spahić: Kada je teško onda shvatiš ko su iskreni prijatelji

Klix.ba
Ivica Olić i Emir Spahić
Ivica Olić i Emir Spahić
Reprezentativac BiH Emir Spahić u izjavi za njemački Bild govorio je o teškim danima koje je doživio nakon incidenta na Bay Areni zbog kojeg je Bayer Leverkusen odlučio prekinuti saradnju sa njim, kao i o dobrodošlici i prijemu na koji je naišao u Hamburgu.

Novi stoper HSV-a brzo se uklopio u tim, a na ruku mu ide i to što govori čak šest evropskih jezika. Zahvaljujući tome njegova komunikacija sa saigračima je lakša i bolja. Emir tako sa Ekdalom razgovara na engleskom, sa Cleberom na španskom, sa Gouadiom na francuskom, a sa starim znancem Olićem na našem jeziku.

"Dugo igram na visokom nivou, pa sam siguran da mogu biti od koristi svom novom klubu. Želim igrati važnu ulogu u timu u narednoj sezoni", izjavio je Spahić dodavši da se na treninzima Brune Labbadije naporno radi.

"Siguran sam da smo na pravom putu", dodao je Spahić, te opisao teške dane nakon incidenta u martu ove godine.

“Kada stvari u životu dobro idu onda je uz tebe mnogo prijatelja, a kada je teško onda shvatiš koji su među njima istinski iskreni. HSV je od početka bio siguran da me želi u svom timu. Za mene je to velika stvar. I ovim putem im kažem samo – hvala“, prokomentarisao je Spahić.