Na utakmici Rayo - Sevilla
19

Emir Spahić iznesen s terena i prebačen u bolnicu

Klix.ba/Totalsport
Emir Spahić (desno) u duelu (Foto: Arhiv/AFP)
Emir Spahić (desno) u duelu (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten naše nogometne reprezentacije Emir Spahić povrijeđen je u današnjoj utakmici 3. kola Primere koju je njegova Sevilla igrala u gostima kod Rayo Vallecana.

Spahić je zadobio povredu glave nakon što se u 76. minuti, u pokušaju da izbije loptu, sudario glavom sa svojim saigračem Boitom. Naš kapiten je iznesen sa terena u polusvjesnom stanju i prebačen je u bolnicu.

Nadajmo se da povreda nije ozbiljnije prirode te da će Spahić biti spreman za predstojeće kvalifikacijske susrete protiv Lihtenštajna i Latvije. Selektor Safet Sušić vjerovatno neće moći računati na Borisa Pandžu u meču protiv Lihtenštajna. Pandža se povrijedio na sinoćnjoj utakmici njegovog Mechelena protiv Beerschota i neizvjesno je kad će opet biti spreman.

Rayo Vallecano i Sevilla su podijelili bodove odigravši 0-0 u Madridu. Nevjerovatno je da je ova utakmica, u kojoj su dosuđena dva jedanaesterca i dodijeljen jedan crveni karton, završila rezultatom 0-0. Nakon svega sedam minuta igre hrvatski je reprezentativac Ivan Rakitić izvodio slobodni udarac s desne strane Sevillinog napada, kada je domaći odbrambeni igrač neoprezno srušio Sevilinog igrača u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na bijelu tačku. Ruben i stativa zaustavili su snažan udarac Alvara Negreda s bijele tačke.

Do kraja poluvremena promjene rezultata nije bilo, baš kao ni u nastavku, ali je zato bilo puno uzbuđenja. Najzanimljivija situacija dogodila se u 69. minuti kada se Rakitić obrušio prema golu Raya, ali ga je u pokušaju driblinga "omeo" golman Ruben. Skrivio je novu najstrožu kaznu i zaradio crveni karton.

Nesigurni izvođač drugog penala bio je Rakitić koji je pucao pored golmanove desne stative. Sevilla je do kraja pritiskala s igračem više, ali do nove izgledne prilike za postizanje pogotka nije došla.

Rayo je pobjedom mogao osigurati samostalno vodstvo na prvenstvenoj tabeli, ali je ovako ostao treći sa sedam osvojenih bodova. Sevilla je napredovala za jedno mjesto, barem do večeras kada je ostatak 3. kola na rasporedu, te je sada s dva remija i jednom pobjedom u ovoj sezoni sedma.

Primera 3. kolo:

Rayo Vallecano - Sevilla 0-0

Redoslijed: 1. Mallorca 7, 2. Malaga 7, 3. Rayo Vallecano 7, 4. Barcelona 6 (-1)...