Nogomet
59

Emir Hadžić napustio Sarajevo, karijeru nastavlja u inostranstvu

Piše: D. B.
Emir Hadžić
Emir Hadžić
Najbolji strijelac u protekloj sezoni Premijer lige BiH, Emir Hadžić, više nije igrač FK Sarajevo. Karijeru će nastaviti izvan BiH.

Dvadesetosmogodišnji Hadžić je na Koševo stigao 2012. godine te je ubrzo postao jedan od najboljih igrača Bordo ekipe. U protekloj je sezoni osvojio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH sa postignutih 20 golova u odigranih 27 utakmica. U Evropskoj ligi je u dresu tima sa Koševa u šest susreta postigao tri pogotka. Ipak, ovaj je napadač nakon završetka sezone dobio ponude iz inostranstva, a jednu od njih će u dogovoru s čelnicima FK Sarajevo i prihvatiti.

"Nakon dogovora sa čelnicima FK Sarajevo odlučio sam karijeru nastaviti u inostranstvu. Imam nekoliko konkretnih ponuda iz Izraela, Kine i Turske, a o svom novom klubu odlučit ću u sljedećih nekoliko dana. Teško mi je što odlazim, ali mi je ovo zadnja šansa da zaigram u inostranstvu. Svakom igraču iz BiH je cilj da osigura egzistenciju, pa tako i meni", izjavio je Hadžić.

Posebno se zahvalio svojim saigračima, vodstvu kluba i navijačima.

"Moram se zahvaliti čelnicima kluba, posebno direktoru DIni Selimoviću, na zaista korektnom odnosu prema meni. Hvala i mojim saigračima, kao i navijačima, koji su mi uvijek davali podršku. Na Koševu sam proveo prelijep period svoje karijere, veoma mi je teško što odlazim. BIla mi je čast igrati za FK Sarajevo. Volim ovaj klub i želim mu mnogo uspjeha u narednim sezonama". kazao je Hadžić.

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, direktor FK Sarajevo Dino Selimović je najavio da će u slučaju odlaska Hadžića klub u svoje redove dovesti najmanje jednog napadača. S obzirom na to da Hadžić od danas nije član Bordo ekipe, na Koševu se uskoro može očekivati novo pojačanje.