Netipična izjava
2

Emery: Svi klubovi trebaju biti zahvalni PSG-u i Manchester Cityju

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Trener PSG-a Unai Emery dao je pomalo netipičnu izjavu, a on je u razgovoru za francuske medije kazao da svi klubovi svijeta trebaju biti zahvalni PSG-u i Manchester Cityju što su promijenili evropski poredak.

On je kazao da su dva najveća španska kluba, Barcelona i Real Madrid, također pokušali dovesti Kyliana Mbappea iz Monaca, ali da vjeruje kako je igrač isključivo iz sportskih razloga odlučio ostati u Francuskoj i preći u PSG.

"Real Madrid i Barcelona su pokušali dovesti Mbappea, ali je PSG imao snage da ga zadrži u francuskom klubu. Vjerujem da se transfer desio iz sportskih razloga, a ne finansijskih i to je nešto sasvim novo u ovom evropskom poretku", kazao je Emery, a nakon toga nastavio:

"Klubovi vide da je njihovo bogatstvo ugroženo od PSG-a i Manchester Cityja koji su timovi s velikim kapacitetom. To je dobro za nogomet jer se javljaju neka nova imena. Svi trebaju da budu zahvalni", završio je Emery.

Mbappe je u ovoj sezoni odigrao 30 utakmica za tim iz glavnog grada Francuske, a postigao je 15 pogodaka kojima je dodao i 14 asistencija.

PSG se nakon 24 odigrana kola u francuskoj Ligue 1 nalazi na prvom mjestu sa 62 osvojena boda, 11 više od drugoplasiranog Marseillea, a u osmini finala Lige prvaka očekuje ih duel protiv aktuelnog prvaka Evrope ekipe Real Madrida.