Najavljuju preokret
0

Emery: Real Madrid nema pojma šta ga očekuje na Parku prinčeva

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Trener PSG-a Unai Emery kazao je da aktuelni prvak Evrope Real Madrid nije svjestan šta ga očekuje u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka koji se igra za dvije sedmice.

PSG je trenutno na prvom mjestu francuske Ligue 1, a u sljedećem kolu ih očekuje derbi susret protiv Marseillea. S druge strane, u prvom meču osmine finala Lige prvaka doživjeli su poraz rezultatom 3:1 od Real Madrida.

Emery smatra da će naredne dvije utakmice biti vrlo važne za PSG i da igrači Marseillea i Real Madrida nisu spremni na ono što ih očekuje na Parku prinčeva.

"U većini utakmica ove sezone smo pokazali šta možemo, a posebno moćno se osjećamo na Parku prinčeva. Marseille i Real Madrid moraju doći u Pariz, no ne znaju šta ih ovdje čeka. Pred nama su dvije važne utakmice za koje ćemo se posebno pripremiti", kazao je Emery, pa nastavio:

"Naša ekipa je odlična i jaka, a ove utakmice su nešto posebno. Dat ćemo svoj maksimum na našem terenu i ne razmišljam ni o čemu drugom, već samo o onome što slijedi. Razmišljamo samo o Parku prinčeva, našoj kući koju ćemo zajedno braniti s našim navijačima i tri datuma koja će nastaviti pisati historiju ovog kluba", istakao je trener PSG-a.