Napušta klub
89

Emery: PSG nije kao Manchester City, tamo je glavni Guardiola, a ovdje Neymar

Klix.ba
Neymar i Emery na treningu PSG-a (Foto: AFP)
Neymar i Emery na treningu PSG-a (Foto: AFP)
Još uvijek trener PSG-a Unai Emery otkrio je u razgovoru za francuske medije da je Brazilac Neymar vođa u svlačionici, za razliku od Manchester Cityja gdje glavnu riječ vodi menadžer Pep Guardiola. Prema njegovim riječima, to je glavna razlika između ova dva kluba.

PSG iza sebe ima još jednu izuzetno uspješnu sezonu, ali ono što je najbitnije za bogate vlasnike, trener Emery nije uspio ozbiljnije napasti trofej Lige prvaka i to je razlog zbog kojeg će napustiti klub. Na njegovo mjesto, navodno, trebao bi doći bivši trener Mainza i Borussije Dortmund Thomas Tuchel.

"PSG kao Manchester City? Ova dva kluba se izuzetno razlikuju. U Cityju je vođa Pep Guardiola, a u PSG-u Neymar", kratko je rekao Emery.

Španski stručnjak bio je lišen usluga Brazilca u finišu ove sezone zbog povrede koje je zadobio neposredno pred uzvratni duel osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, a nakon ispadanja iz najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi bilo je poznato da će na kraju sezone napustiti klub.

Ipak, prije nego što je otišao, trener PSG-a iskoristio je priliku i u razgovoru s novinarima otkrije je neke stvari iz svlačionice novog prvaka Francuske. Podsjećamo, klub je početkom ove sezone pojačao Brazilac Neymar iz Barcelone, ali ni on nije uspio nositi Parižane do toliko očekivanog finala Lige prvaka.