Vjeruje u svoj tim
35

Emery ne odustaje od finala Lige prvaka: Natjerat ćemo Liverpool da mnogo više pati u Španiji

K. H.
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Trener Villarreala Unai Emery kaže kako će uzvratna utakmica protiv Liverpoola u Ligi prvaka biti znatno drugačija od one koja se sinoć odigrala na Anfieldu, a nakon koje Redsi imaju prednost od 2:0.
Liverpool je sinoć u potpunosti zaslužio pobjedu i bio je puno bolji tim od Villarreala, a gosti na kraju čak mogu biti i zadovoljni što se u se kući vratili sa samo dva pogotka u svojoj mreži. I Emery je priznao da je pobjeda Redsa zaslužena, ali da dvomeč nije završen.

"Ne možemo se žaliti niti prigovarati na njihovu pobjedu jer je ona na kraju sasvim zaslužena. Prvo poluvrijeme je bilo dobro u odbrani, ali nismo uspjeli uraditi ništa u napadu. U nastavku su nastavili s pritiskom i zaslužili su gol, a na kraju je tih 2:0 dobar rezultat za njih i s druge strane, za nas nije. Ipak, nastavit ćemo sanjati i pokušat ćemo mnogo više na našem stadionu", rekao je Emery.

Dalje je rekao kako će u Španiji utakmica biti znatno drugačija od one na Anfieldu i da vjeruje kako njegovi igrači mogu staviti Liverpool u iskušenje.

"Ta utakmica će biti potpuno drugačija od ove večeras. Veoma je važno na našem stadionu i pred našim navijačima da promijenimo nešto, možda čak i taktički, a svi ćete se uvjeriti da će oni u revanšu mnogo više patiti nego u ovoj utakmici", dodao je Emery.

Uzvratna utakmica se igra za pet dana, tačnije u utorak. U drugom polufinalnom duelu se sastaju Manchester City i Real Madrid, a tu će Građani braniti gol prednosti (4:3).