Potrebna podrška
74

Elvis Sarić: Zajedno s navijačima trebamo dati sve za pobjedu protiv Zarije

Piše: D. B.
Elvis Sarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvis Sarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase igra drugu utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv moldavske Zarije, a prvotimac Bordo tima Elvis Sarić vjeruje da njegov tim može nadoknaditi zaostatak 1:2 uz podršku domaćih navijača.

Nakon povratka u Sarajevo iz Moldavije, Divovi su se odmah okrenuli uzvratu te rade na otklanjanju nedostataka i što boljoj pripremi za revanš.

"Atmosfera je dobra, pripremamo se standardno za utakmicu koja slijedi, znamo da nas čeka teška utakmica u kojoj nam treba pobjeda kako bismo prošli u drugo pretkolo. Mislim da mi to možemo te da zaslužujemo prolazak dalje. Tako ćemo se postaviti od početka i pobijediti Zariju", izjavio je Sarić za portal Klix.ba.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš nema većih problema s povrijeđenim igračima.

"Sve je uredu, svi igrači konkurišu za sastav, zadovoljni smo što nema većih problema s povredama", rekao je prvotimac ekipe s Koševa.

Sarajevo je tokom ljetnog prijelaznog roka ostalo bez nekoliko igrača, ali su stigla i kvalitetna pojačanja.

"Sve su to dobri igrači, normalno je da u velikim klubovima nogometaši odlaze i dolaze. Vjerujem da smo dobili adekvatna pojačanja", smatra Sarić.

Cilj protiv Zarije je jasan, a to je pobjeda za plasman u 2. pretkolo.

"Zaria je dobra tehnički, znaju šta rade na terenu, a imaju i jak posjed lopte. Nakon prvog gola je došao drugi na način na koji se zaista rijetko prima. Ipak, zaigrali smo bolje i zasluženo smanjili zaostatak. Ne bi bilo nepravedno da smo zabili i drugi, ali je i ovako rezultat dobar. Sve je na nama u revašu. Kalkulacija nema, moramo pobijediti i tako se postaviti od samog starta. Ako budemo pravi, rezultat neće izostati", kazao je sjajni nogometaš.

Bojan Pavlović je u prvom meču primio gol s centra terena, ali se od tog "šoka" golman Sarajeva oporavio.

"Bojan je pravi golman, profesionalac. Svjestan je šta se dogodilo, ali sada nema problema", jasan je bio Sarić.

Pozvao je navijače da dođu na Koševo i pruže prijeko potrebnu podršku ekipi.

"Potrebna nam je podrška navijača, oni su nam uvijek vjetar u leđa. Zajedno s navijačima trebamo dati sve od sebe za pobjedu i prolazak dalje", riječi su našeg sagovornika.

Dvadesetšestogodišnji veznjak je u dobroj formi te će biti jedna od Janjoševih uzdanica na terenu.

"Zadovoljan sam formom, dobro se osjećam. Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle sezone, spreman sam za revanš", završio je Sarić.