Nogomet
317

Elvir Ibišević pozvan u mladu olimpijsku reprezentaciju SAD-a: Volio bih zaigrati s Vedom za Zmajeve

Piše: D. B.
Elvir Ibišević
Bosanac Elvir Ibišević, rođak bh. nogometnog reprezentativca i napadača bundesligaša Stuttgarta Vedada Ibiševića, koji živi u Johnstoneu u Iowi, dobio je poziv u olimpijski kamp u kojem bi se mogao izboriti za mjesto u olimpijskoj reprezentaciji SAD-a.

Elvir je dobio novogodišnji poklon ove sedmice u vidu poziva u američki olimpijski razvojni program za mlade nogometaše. On će predstavljati Regiju II u Bradentonu na Floridi, a program počinje 4. januara. On je veoma talentovan nogometaš koji je u ulozi napadača za Sophomore postigao 20 golova i upisao četiri asistencije u 19 odigranih utakmica.

"Dobio sam poziv u kamp na Floridi, koji će trajati pet mjeseci. Poziv sam prihvatio i bit ću među 40 nogometaša do 17 godina. Zajedno ćemo trenirati, a ja se nadam da ću biti prvi među 18 igrača i zaigrati za reprezentaciju. Plan mi je da treniram i igram u SAD-u na fakultetu četiri godine, a kad napunim 21 godinu, vidjet ću šta dalje", izjavio je Elvir za portal Klix.ba.

Mladi nogometaš je rođen u Tuzli, a njegovi roditelji su iz Vlasenice. U SAD je s porodicom otišao kada je imao samo dvije godine. Bilo je to 2000. godine. On je blizak rođak bh. reprezentativca i napadača Stuttgarta Vedada Ibiševića. Kao i njegov rođak, Elvir bi volio zaigrati za BiH.

"Bliski smo rođaci i vidimo se svake godine. Iz BiH me niko nije kontaktirao, ali bih volio igrati za svoju zemlju. Kada bismo ja i Vedo zaigrali u napadu Zmajeva, ne bi nas ni Brazil mogao zaustaviti", rekao je uz smijeh mladi Ibišević.