Brojne zanimljivosti
14

Elvir Bolić odabrao "nepobjedivi" tim reprezentacije BiH, govorio o Salihamidžiću, Rahimiću...

K. H.
Elvir Bolić (Foto: D. S./Klix.ba)
Elvir Bolić (Foto: D. S./Klix.ba)
Proslavljeni bh. napadač Elvir Bolić u razgovoru sa Sabahudinom Topalbećirevićem preko Facebooka odgovorio je na mnoga zanimljiva pitanja vezana za dešavanja u reprezentaciji BiH u prošlosti.
Bolić je, između ostalog, rekao kako je javnost u BiH možda i previše očekivala od Hasana Salihamidžića koji je tada igrao sjajno u Bayernu te da su se od njega možda očekivale i neke stvari koje nije mogao uraditi. Ipak, za sebe i za njega je rekao da su obojica mogli dati više za reprezentaciju.

"On je rano otišao u Njemačku i mogu reći da je brzo prihvatio taj njemački mentalitet i nema sumnje da su mu puno više smetale neke stvari koje su se dešavale u i oko reprezentacije, nego nama ostalim igračima koji smo više vremena provodili ovdje. On je malo drugačije gledao na sve probleme s kojima smo se mi susretali, što je i logično s obzirom na to da je odrastao u Njemačkoj", rekao je Bolić koji se prisjetio jedne situacije kada su svi igrači skinuli mokre dresove i bacili ih u blato, ali kako nisu imali druge, morali su ih opet oblačiti i igrati u njima.


Bivši bh. napadač se također prisjetio utakmice protiv Srbije i Crne Gore na Marakani 2005. godine u kojem je našem timu trebala pobjeda u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj te se prisjetio nekih čudnih stvari koje su se dešavale.

"Igraš na Marakani pred 60.000-70.000 navijača, nama treba pobjeda, dok je Srbiji i Crnoj Gori odgovarao i remi. Oni su tada bili zaista kvalitetna reprezentacija, ali puno stvari se tada desilo koje navode da se ne priča o nogometu, nego o nekim drugim stvarima, što je meni posebno krivo. Odjednom su se pojavili igrači koji su igrali tada i više nikad. Ne znam zašto je Misimović bio na klupi, Barbarez je igrao kao libero, Jakirović je bio neki igrač koji se tada pojavio i igrao, prvi i zadnji put, a niko ne zna ni odakle je došao", prisjetio se Bolić.

Bolić je također odabrao najboljih tim u historiji reprezentacije, a posebno je istakao žal što Elvir Rahimić nije igrao u njegovo vrijeme te da bi s njim bili puno snažniji.

"Žao mi je što taj momak nikada nije igrao za reprezentaciju, posebno kada je bio najbolji igrač ruske lige. Iskren da budem, nikome nije bilo jasno zašto ne igra. Mi smo na toj poziciji imali problema i s njim bi bili duplo snažniji", kazao je Bolić dodavši da bi s njim sigurno otišli na neko veliko takmičenje, a nakon toga odabrao je najbolji tim reprezentacije:

"Na golu Kenan Hasagić, u odbrani Emir Spahić, Muhamed Konjić, Mirsad Hibić i Vedin Musić, u veznoj liniji Elvir Rahimić, Hasan Salihamidžić, Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović, a u napadu Edin Džeko i Sergej Barbarez", otkrio je Bolić koji bi sebe u toj ekipi stavio na mjesto selektora i kako kaže, bili bi "nepobjedivi".