Nogomet
0

Elvir Baljić: Odbio sam Bursaspor zbog reprezentacije BiH

Anadolija
Elvir Baljić
Elvir Baljić
Uprava turskog prvoligaša Bursaspora sinoć je postigla načelni dogovor za mjesto trenera sa bivšim bh. fudbalerom i pomoćnim trenerom reprezentacije BiH Elvirom Baljićem, ali strane se nisu mogle dogovoriti o detaljima ugovora i nije došlo do očekivanog potpisivanja.

Baljić je, u izjavi za Anadoliju, potvrdio ovu informaciju i otkrio detalje pregovora.

"Želio sam da u Bursi ostanem isključivo do kraja ove sezone zbog mojih obaveza u reprezentaciji BiH, a Uprava Bursaspora je tražila potpisivanje ugovora na minimalno godinu dana, što je za mene bilo neprihvatljivo. Bilo je tu još nekih sitnica, tako da je usmeni dogovor koji smo postigli pao u vodu", kazao je Baljić.

Komentirajući i neke druge ponude koje je dobio, među kojima je bila i ponuda da bude pomoćnik novog trenera Bursaspora, Baljić je kategorično kazao da o takvim opcijama nema ni govora i da je jedino bio zainteresiran za privremenu funkciju šefa stručnog štaba u toj turskoj ekipi.

Baljić, koji je kao nogometaš branio zeleno-bijele boje ovog turskog superligaša, je poručio da će Bursaspor i dalje ostati jedan od klubova koji su u njegovom srcu.

Podsjećamo da je Uprava Fudbalskog kluba Bursaspor jučer jednostrano prekinula ugovor s dosadašnjim njemačkim trenerom Christophom Daumom.

Baljić je nakon usmenog dogovora sa Upravom Bursaspora, sinoć otputovao u Istanbul, gdje je, zajedno s Erkanom Korustanom, predjsednikom kluba, u istanbulskoj TT Areni gledao polufinalnu utakmicu turskog kupa između Galatasaraya i Bursaspora.