Pronađena zamjena
574

Elvir Baljić novi trener Tuzla Cityja

N. K.
Elvir Baljić (Foto: E. M./Klix.ba)
Elvir Baljić (Foto: E. M./Klix.ba)
Proslavljeni bosanskohercegovački igrač Elvir Baljić novi je trener Tuzla Cityja, potvrdio je za portal Klix.ba čelnik ovog premijerligaša Azmir Husić.
"Naš sportski direktor Samir Muratović je s Baljićem obavio razgovore i sklopili smo dogovor. Elvir će biti naš trener u naredne tri godine ukoliko bude ispunjavao godišnje ciljeve. Za ovu sezonu je to borba za opstanak, sljedeće je plasman u evropska takmičenja pa ćemo za dalje vidjeti", rekao nam je kratko Husić.

Baljić je u bogatoj igračkoj karijeri igrao za Real Madrid, Fenerbahče, Rayo Vallecano, Konyaspor, Istanbulspor... Za reprezentaciju BiH je odigrao 38 utakmica i postigao 14 pogodaka.

Nakon završetka igračke karijere bio je asistent Safetu Sušiću u stručnom štabu reprezentacije BiH od 2010. do 2014. godine, a vodio je i samostalnu tursku ekipu Karabukspor.

Tuzla City je trenutno trećeplasirana ekipa na tabeli Premijer lige BiH s dva boda manje u odnosu na lidere Željeznuičar i Sarajevo, a prije nekoliko dana klub je napustio dosadašnji trener Milenko Bošnjaković zbog porodičnih razloga.