{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektronske ulaznice za finale Lige prvaka

F
21.5.2009. u 16:11
0
0
Elektronske ulaznice za finale Lige prvaka
0
Elektronske ulaznice za finale Lige prvaka
Organizatori finala Lige prvaka, u kojem će 27. maja u Rimu igrati Manchester United i Barcelona, pripremili su za taj susret posebne elektronske ulaznice veličine kreditne karte prve takve vrste, objavila je talijanska policija u četvrtak.
"To je prvi put da se takve ulaznice koriste u finalu Lige prvaka. Testirali smo do sada 1.500 ulaznica za finale talijanskog kupa prije mjesec dana i njihova je učinkovitost bila stopostotna", izjavio je Roberto Massucci, zadužen za policijsko motrenje sportskih događaja.

Ta "ulaznica", umetnuta u plastični džep bit će zalijepljena na priručnik od desetak stranica u kojem će na engleskom i talijanskom jeziku biti navedene potrebne informacije za gledatelje te će biti opskrbljena čipom i bar-kodom.

"Svaki će gledatelj provući karticu ispred očitavača na ulazu u stadion te će pripadnicima osiguranja pokazati uz to i neki identifikacijski dokument kako bi se potvrdilo da se imena na ulaznici i u dokumentu podudaraju, nešto kao na ulazu u avion", dodao je Massucci.

Ulaznica, koja je štampana u 67.000 primjeraka, trebala bi omogućiti bolju kontrolu gledatelja.

Engleska i španska policija poslat će svaka po 15 predstavnika, od kojih će neki biti u civilu, a drugi u odorama, kako bi koordinirali gledatelje koji će doći iz te dvije zemlje.

Najviše se strahuje zbog incidenata vezanih uz radikalne rimske navijače "tifoze".

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: