Nogomet
25

Eldin Adilović za Klix.ba: Željina mladost će iznenaditi favorizovano Sarajevo

Piše: A. D.
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Eldin Adilović bio je u minulom kolu 1. Lige Turske stalna prijetnja za gol Elazigspora, koji se ipak provukao i iz Samsuna odnio jedan bod. Eldin žali zbog propuštena dva boda.

"Igralo se bukvalno na jedan gol, odnosno na gol gostiju, međutim mi nismo uspjeli pobijediti na kraju. Njihov golman Iveša je bio fantastičan. Samsunspor ima određene organizacijske probleme, a to se vjerovatno reflektovalo i na rezultat. Navijači traže odlazak kompletne uprave, a oni ne žele otići. Klub je trenutno bez predsjednika", izjavio je Adilović.

Nekadašnji napadač Čelika i Željezničara trenutno ne razmišlja o odlasku iz Samsunspora.

"Navijači me poštuju i vole, zbog njih ne razmišljam o odlasku. Prioritet mi je sa Samsunsporom ući u Superligu. Ako se trenutna situacija ne promijeni onda bih počeo razmišljati i o odlasku", iskren je naš sagovornik.

Na dosadašnje četiri utakmice Adilović je postigao tri pogotka, iako je imao problem sa povredom.

"Imao sam problem sa pubičnom kosti. Još iz vremena kada samigrao za Željezničar vukao sam tu povredu. Sada je hvala Bogu sve dobro. Konačno sam protiv Elazigspora igrao zdrav. U prethodnim kolima sam osjećao bolove, ali sam igrao. Postigao sam tri pogotka na četiri utakmice", dodao Eldin.

U vikendu pred nama na pogramu je vječiti derbi. Eldinove simpatije, naravno, na strani su Željezničara.

"Željina mladost će iznenaditi favorizovano Sarajevo", poručio je na kraju razgovora Eldin Adilović.