Nogomet
76

Eldin Adilović: Igramo dobro i pobjeđujemo, vrijeme je da matiram Adija

Piše: Edin Isanović
Eldin Adilović (Foto: Klix.ba)
Eldin Adilović (Foto: Klix.ba)
Jedan od derbija 23. kola BHT Premijer lige odigrat će se narednog vikenda na Grbavici gdje domaćem Željezničaru na noge stiže zenički Čelik. Napadač Plavih Eldin Adilović igrat će protiv svog bivšeg kluba, ali i protiv brata Adija.

Prvi topnik tima sa Grbavice podvlači kako je njegov tim u dobroj formi pred sudar sa crveno-crnima.

"Očekujem kvalitetnu utakmicu. Čelik ima dobru ekipu, a posljednji njhovi rezultati pozivaju na oprez. Sigurno će doći da se nadigravaju kako bi ostali u utrci za plasman na međunarodnu scenu. Ipak, vjerujem u našu ekipu i osvajanje kompletnog plijena", kaže Adilović za Klix.ba.

Ovaj snažni napadač naglašava kako će dati sve od sebe kako bi konačno matirao svog brata Adija koji će stajati među stativama gola Čelika.

"Mislim da je konačno došlo vrijeme da postignem pogodak u utakmici protiv svog brata. Do sada smo u nekoliko navrata igrali jedan protiv drugog i nije me baš išlo. Postigao sam jedan pogodak u pripremnoj i jedan u zvaničnoj utakmici koji je poništen. Mislim da je došlo vrijeme da ga matiram i u oficijelnom sudaru, mada stičem dojam da je za mene okršaj protiv njega i psihičko opterećenje", dodaje Eldin.

Na kraju je istakao kako očekuje izuzetnu atmosferu u Dolini ćupova.

"Dvoboj starih rivala bit će prilika da na Grbavicu dođe što više naših navijača. Ponekad mi se čini da veću podršku imamo na gostovanjima.U posljednje vrijeme igramo dobro, pobjeđujemo i na pravom smo putu da odbranim duplu krunu", zaključio je Adilović.