Nogomet
27

Adi Adilović: Tradicija će se nastaviti, Eldin neće postići pogodak

Piše: Edin Isanović
Adi Adilović
Adi Adilović
U subotu će na Grbavici, u okviru 23. kola BHT Premijer lige, snage odmjeriti stari rivali Željezničar i Čelik.

Napad Plavih predvodit će Eldin Adilović, dok će na golu crveno-crnih stajati njegov brat Adi Adilović. Prvi strijelac aktuelnog lidera bh. prvenstva je u razgovoru za naš portal najavio kako će konačno, prvi put u zvaničnoj utakmici, savladati čuvara mreže gostiju.

S druge strane, Adi naglašava da Eldin prije svakog meča obeća pogodak, ali nikada ne poentira.

"Moj brat je do sada u više navrata naglašavao kako će zatresti moju mrežu, ali do sada nije uspio. Jeste u jednom prijateljskom okršaju, ali kada se sjetim u kakvoj poziciji je bio, sa sigurnošću mogu reći da bih i ja dao gol (smijeh). Uvjeren sam da će se tradicija nastaviti i da Eldin neće postići pogodak", rekao je za Klix.ba Adi.

On dodaje kako očekuje kvalitetan meč i povoljan ishod za Čelik.

"Bit će to duel starih rivala. Vjerujem da će biti sjajna atmosfera koju će stvoriti navijači oba tima. Mi moramo vjerovati u uspjeh, jer ako se u nešto ne vjeruje onda je to teško i ostvariti. Uz maksimalan angažman svih igrača koji budu igrali, mislim da možemo do povoljnog rezultata. To je u ovom trenutku i remi", ističe Adi.

Čuvar mreže Čelika istakao je kako će se njegov tim do posljednjeg kola boriti za poziciju koja osigurava evropske utakmice.