Nogomet
6

Elazigspor opstruira Vranješa, bh. reprezentativac trenira s Pribramom

Piše: D. B.
Ognjen Vranješ (Foto: AFP)
Ognjen Vranješ (Foto: AFP)
Nogometni reprezentativac Ognjen Vranješ je nakon januarskog prelaska u turski Elazigspor odigrao 14 utakmica, ali je nakon samo nekoliko mjeseci napustio ovaj klub, koji već neko vrijeme opstruira njegov nastavak karijere.

Vranješ zbog problema s Elazigsporom ne nastupa već duži vremenski period, a šta se zapravo događa, za portal Klix.ba je otkrio pouzdan i veoma blizak izvor našem reprezentativcu.

"Ognjen ima problema sa papirologijom. Elazigspor odugovlači sa slanjem papira zato što je on dobio dozvolu od FIFA-e da klub napusti bez obeštećenja. Upropastili su mu transfer u Anderlecht, jer što su tražili veliko obeštećenje. Ognjen je nakon toga, još u septembru, otišao u Pribram, gdje je nastavio trenirati. Sada čeka papire kako bi mogao nastupiti za ovaj češki klub", rekao je naš izvor.

Uprkos problemima s kojim se suočava Vranješ, selektor Safet Sušić mu je ukazao povjerenje i pozvao ga za utakmicu koju Zmajevi igraju 16. novembra protiv Izraela u Haifi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Podsjetimo, Vranješ je u karijeri nastupao za banjalučki Borac, beogradsku Crvenu zvezdu, Napredak iz Kruševca, Sheriff Tiraspol, Krasnodar, Alaniju Vladikavkaz i Elazigspor. Nosio je dres mlade reprezentacije BiH, nakon čega je priliku dobio i u našem seniorskom državnom timu.