Nogomet
174

El Shaarawy: Nikad neću napustiti Milan

Totalsport
El Shaarawy (Foto: AFP)
El Shaarawy (Foto: AFP)
Talijanski napadač Milana Stephan El Shaarawy nimalo ne žali što je ljetos odbio unosnu ponudu jednog premierligaškog kluba za kojeg se nagađa da je bio Chelsea.

"Da li sam bio blizu odlasku? Ne, uvijek sam bio uvjeren u svoje odluke, pa nikad nisam razmišljao o promjeni ekipe. Milanov sam navijač od djetinjstva pa je dolazak ovdje za mene ostvarenje sna. Ne bih otišao ni kada bih imao ponudu Real Madrida. Odbio bih bilo koju ekipu. Želim biti ovdje dugo vremena i ispisati Milanovu historiju", rekao je 20-godišnji nogometaš u razgovoru za Tuttosport.

Progovorio je El Shaarawy i o svojem odnosu sa klupskim saigračem Marijem Balotellijem, kao i komentarima pojedinih stručnjaka koji su govorili da njih dvojica ne mogu zajedno igrati.

"Mario i ja smo više od suigrača, iskreni smo prijatelji. Stalno smo zajedno i razgovarali smo o tome. Nikad nisam slušao nikog ko je govorio da je on moj problem. Ustvari, on je bio jedan od ljudi koji su ostali najbliže uz mene kada mi je bilo teško i ohrabrivao me. Nema ljubomore među nama. Uvjeren sam da mogu biti dobar na travnjaku uz njega ili bez njega. Također mislim da je normalno da 20-godišnjak poput mene ne mora nužno pogađati svake sedmice. Protivnici su me malo upoznali i bolje me proučili", zaključio je nogometaš Milana..