Svi zabrinuti
7

El Clasico pod opsadom: Najavljeno najveće osiguranje ove utakmice u historiji

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici Barcelone spremni su osigurati čak 3.000 čuvara reda kako bi derbi protiv Real Madrida koji se igra sljedeću srijedu prošao bez većih incidenata.

Posljednjih dana pominje se da bi organizacija Tsunami mogla napraviti velike probleme organizatoru i da su spremni na sve kako bi onemogućili normalno igranje El Clasica, a s tim u vezi u Real Madridu opravdano osjećaju strah pred ovu utakmicu.

Čak se u jednom trenutku i pokrenula priča da bi se El Clasico mogao igrati na neutralnom terenu, ali Barcelona svim silama pokušava objavniti čelnicima La Lige i Real Madrida da im može garantovati sigurnost i da će utakmica proći u najboljem redu.

Upravo iz tog razloga će čak 3.000 čuvara reda biti na ulicama Barcelone u trenutku kada se bude igrao El Clasico, što je najviše u historiji kada je u pitanju ova utakmica, a sve kako bi se meč odigrao bez incidenata i kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Još jednom podsjećamo, El Clasico između Barcelone i Real Madrida igra se u srijedu s početkom u 21 sat. Ova dva kluba trenutno se nalaze na diobi prvog mjesta sa po 34 osvojena boda.